D vitamin mangel hos unge mennesker og teenagere


Er din teenager en sløv banan? Sover din teenager meget, klager over træthed, muskelømhed og måske tilmed har et stillesiddende indeliv foran computeren og i skolen? Så viser nye undersøgelser, at der måske er en logisk grund til dette.

Flere undersøgelser foretaget af blandt andre overlæge Henrik Hey på Vejle Sygehus i 2010 viser at unge i dag har et alt for lille indhold af D-vitamin i blodet.

I Sundhedsstyrelsen er man klar over problemet og der er i øjeblikket overvejelser i gang på at ændre den anbefalede dagsdosis i forhold til D-vitamin for unge teenagere med stillesiddende arbejde foran computeren.

Mange skolebørn har D vitamin mangel
Henrik Hey fra Vejle Sygehus har undersøgt D vitamin indholdet i blodet hos over 18.000 skolebørn. Resultatet var ganske nedslående, da næsten halvdelen af børnene havde et for lavt indhold af D-vitamin i blodet i vinterhalvåret.

Blandt de ældre børn fra 8. klasse viste en undersøgelse foretaget i december måned at 90 pct. havde et D-vitaminindhold, der lå under det optimale niveau. Ifølge Henrik Hey skal årsagen til det lave indhold af D-vitamin findes i de unges livsstil.

En mulig forklaring kan være, at de unges depot af D-vitamin ikke fyldes naturligt op i løbet af sommeren fordi de unge ikke befinder sig tilstrækkeligt ude i solen.

Er din teenager en sløv banan? Så kan det klart anbefales at få taget nogle blodprøver hos lægen for at få afklaret om årsagen skal findes i et for lavt indhold af d vitamin i blodet. D vitamin mangel igennem længere tid er kritisk, da D-vitamin mangel også kan give en lang række andre alvorlige sygdomme, så vær opmærksom og få testet din teenager, hvis du er i tvivl.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...