Forebyg d-vitamin-mangel med 7 gode råd

D-vitamin-mangel igennem længerevarende tid kan give diffuse og ukarakteriske symptomer på forskellige sygdomme. Læs evt. mere om symptomer på d-vitamin-mangel her http://d-vitamin-mangel.blogspot.com/2010/11/mangel-pa-d-vitamin-symptomer.html

Jeg fik for snart et halvt år siden konstateret lavt d-vitamin og har siden gjort en del for både at forebygge og behandle d-vitamin-mangel. Der er heftig debat om hvor høje doser der er nødvendige for at bevare et d-vitamin-indhold i kroppen indenfor de anbefalede værdier samt omfattende forskning, der kan indikere, at vi har brug for højere dosis end den anbefaling Sundhedsstyrelsen i øjeblikket foreskriver. Det kan anbefales at Google "d-vitamin-mangel", hvis du selv er interesseret i at læse mere. Det er kun tiden, der kan vise, hvad den forskningen når frem til.


Jeg har derfor lavet min egen forebyggende indsats, som passer med det faktum, at jeg har stillesiddende arbejde på et kontor og samtidig er mor til 3 børn og har en travl hverdag. Har en blodprøve hos lægen konstateret, at du har d-vitamin-mangel kan jeg give følgende råd:
  • Insister på, at lægen 1-2 gange årligt måler dit indhold af d-vitamin i forebyggende øjemed
  • Spis fede fisk 2-3 gange om ugen
  • Forsøg at komme ud og gå en tur på de dage, hvor solen skinner om vinteren
  • Spis d-vitamin-tilskud forebyggende fra september til maj - gerne med calciumtilskud
  • Tag symptomer på d-vitamin-mangel alvorligt og insister på, at din læge tager dig alvorligt
  • Hold dig så vidt muligt meget udenfor i sommerhalvåret
  • Hvis det overhovedet er økonomisk muligt - så tag på en badeferie om vinteren og lad kroppen opbygge et tilskud af d-vitamin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...