Tykke mennesker mangler ofte d-vitamin

I disse år går betydningen af mangel på d-vitamin mere og mere op for både forskere og almindelige mennesker. D vitamin spiller en afgørende rolle på en lang række af kroppens biologiske og fysiologiske mekanismer.

Nu har en undersøgelse klarlagt sammenhængen mellem mangel på D-vitamin og fedme, da der er en overvægt af mangel på D-vitamin hos overvægtige mennesker.

Stofskifte problemer, på grund af D vitaminmangel, kan vise sig ved øget fedt på maven (abdominalt fedt) og at man har svært ved at tabe sig. En af de  undersøgelser, der blev præsenteret på den 49. årlige konference om hjerte-karsygdomme viser, at teenagere med lavt indhold af D-vitamin er mere overvægtige end de der havde mere abdominalt fedt.

Derfor kan det klart anbefales at overvægtige mennesker får taget en blodprøve for at afsløre D-vitamin mangel hos lægen og hvis der er dmangel på D-vitamin, så tag et dagligt tilskud.

Kilde:
Dong, Y. & all. American Heart Association’s Joint 49th Conference on Cardiovascular Disease Epidemiology and Prevention and Nutrition, Physical Activity and Metabolism. Florida, U.S.A. March 10-14, 2009.
“Low Vitamin D Levels Associated with Several Risk Factors In Teenagers.” Science Daily. March 18, 2009.
Stephen Daniells. “Lack of Vitamin D could lead to fatter teens: Study.” Nutra Ingredients. March 15, 2009
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...