D-vitamin mangel fordobler risikoen for at dø

Forårets varme er over os og solen skinner hyppigere så vi får fyldt vores depoter af d-vitaminer op i kroppen. D-vitamin har en afgørende og betydningsfuld virkning i mange basale og vigtige livsfunktioner i kroppen.

Udenlandske undersøgelser har dokumenteret, at halvdelen af befolkningen på den nordlige halvkugle får for lidt d-vitamin og adskillige forskningsresultater verden rundt har bevist, at D-vitamin mangel kan have afgørende og alvorlig indflydelse på livsfarlige sygdomme. Der er således ikke "kun" tale om, at længere tids d-vitamin mangel giver afkalkning af knogler og muskelømhed.

I en ny artikel fra december 2011 dokumenteres det, at d-vitamin-mangel over længere tid fordobler risikoen for at dø af alvorlige hjertesygdomme og diabetes.

Det ansete amerikanske tidskrift American Journal of Cardiology antyder, at det var mere end dobbelt så sandsynligt, at personer med d-vitaminmangel havde diabetes, 40 pct. forøget sandsynlighed for, at de havde for højt blodtryk og 30 pct. forøget sandsynlighed for, at de havde hjerte-kar-sygdomme, end personer uden d-vitaminmangel. Risikoen for at dø af en hvilken som helst årsag, var også dobbelt så stor hos personer med et lavt d-vitaminniveau. Der kan læses mere om undersøgelsen her Dagens Medicin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...