Få power-sæd - undgå d-vitamin-mangel

Har du dårlig sædkvalitet? Eller har din partner dårlig sædkvalitet, så er der måske muligheder i at øge antallet af sædceller ved at undersøge om der er tale om d-vitamin-mangel.

D-vitamin-mangel har afgørende betydning for en lang række af kroppens forskellige organismer hos både mænd og kvinder. D-vitamin-mangel igennem mange år giver udbredt risiko for knogleskørhed hos både mænd og kvinder og nyere forskning viser også, at d-vitamin-mangel har en afgørende betydning for udvikling af kræft og en lang række andre sygdomme.

Nu viser ny forskning også, at d-vitamin-mangel kan give dårlig sædkvalitet. Antallet af sædceller er mindre, der er flere gen-mutationer i sædcellerne og de svømmer langsommere og dårligere. Det er ganske tankevækkende, at d-vitamin-mangel nu også har betydning for mænds forplantningsevne.

Dog er det relevant at påpege, at d-vitamin-mangel alene ikke kan forklare sædens hurtighed. Der er en lang række andre faktorer - kendte som ukendte - som spiller ind i forhold til en mands sædkvalitet. Der kan læses mere om undersøgelsen på nedenstående link.

http://www.dr.dk/sundhed/ditliv/Graviditet/Artikler/2011/0525111540.htm
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...